content_copy

Sülfat, Paraben ve Tuz Saç ve Cilt Üzerindeki Etkileri

Sodyum sülfat (bazen SLES olarak da adlandırılır) Kozmetik ürünlerde köpük arttırıcı ve yağ sökücü ajan olarak kullanılır. Şampuanlarda, duş jellerinde ve sıvı el sabunlarında yaygın olarak kullanılır. Bulaşık deterjanı gibi ev temizlik ürünlerinde de bulunur.

Sülfat, Paraben ve Tuz Saç ve Cilt Üzerindeki Zararlı Etkileri

Sodyum sülfat hammaddesi üretilirken kaçınılmaz olarak etilen oksit ve 1,4-dioksan denilen ve insan sağlığı açısından son derece tehlikeli bir kimyasal ortaya çıkar.   Etilen oksit ve 1,4-dioksan FDA (American Food and Drug Administration) tarafından belirli ölçülerin üzerinde kullanılması yasaklı bir kimyasaldır. Sulfat ayrıca deri ile teması durumunda çabucak kana karışır sinir sistemi üzerinde toksik bir etki yaratır. Sülfat kuvvetli bir alerjendir, bebekler başta olmak üzere ciltte alerjik reaksyonlar ve dermatite varan çeşitli cilt rahatsızlıklarına neden olur.

Aslen Sülfat ve türevleri yüzey temizleme ajanı olarak üretilmiştir bu nedenle kişisel sağlık bakım ürünlerinde kullanılması doğru değildir. Sülfat saçta kullanıldığında saçları kurutur ve saç derisinin nem dengesini değiştirir. Sülfat saçların sağlıklı beslenme ve uzaması için gerekli olan yağları dengelemeden yok eder, saçlar kurur, zayıflar ve kaçınılmaz olarak kırılmalar ve koparak dökülmeler baş gösterir. Kozmetik ajanlarda özellikle şampuan ve krem yapımında kullanılan tuz (sodium chloride) saç ve citter kuruluk yapar ve nem dengesini bozar. Sülfat ve tuz kozmetik ürününde kullanıldığı zaman zararları katlanarak artar. Bu nedenle sülfat ve tuz içermeyen ürünler saç ve cilt bakımında tercih edilmelidir. Paraben kozmetik ürünlerde koruyucu olarak kullanılır. Paraben vücuttaki hormon dengesini bozar, doğurganlık ve üreme organlarına zarar verir. Yapılan klinik çalışmalar paraben kanser hücrelerinin üremesini hızlandırır, bu nedenle paraben içeren ürünlerden uzak durulması gerekmektedir. Dermaderm Laboratories sizlerin sağlığını gözeterek ürünlerinde paraben, sülfat ve türevi hammaddeleri kullanmaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *