content_copy

Arbutin Nedir? Cilt Lekeleri Üzerinde Etkisi Nedir?

Bitkisel arbutin nedir? Cilt Lekeleri Üzerinde Etkisi Nedir?

Arbutin cilt lekelerini giderici olarak tasarlanmış hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan ve doğal bitki özlerinden elde edilen bir maddedir. Bitkisel leke giderici olarak da tanımlanan arbutin, cilt lekelerinin giderilmesinde kullanılır.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?

  • Güneşin zararlı etkileri.
  • Yaşlanma.
  • Hormonal bozukluklar.
  • Közmetik ürünlerin yan etkileri.
  • Hormon ilaçları.
  • Hamilelik sürecinde vücutta oluşan hormonal değişiklikler.
  • Bazı ilaçların yan etkileri.

Arbutin cildin sağlıklı yapısını desteklemek için hücreler arasında enerji taşıyıcısı olan (ATP) enziminin arttırılmasını destekler. Arbutin bir glikozittir; Arctostaphylos familyasından olan Ayı Üzümü bitkisinden damıtma yöntemi ile elde edilir.  Melanin amino asit tirosinden meydana gelmiştir. Melanin cildimizin epidermis tabakasında bulunur, cilde eşit ve doğal bir renk verir. Ancak yukarıda belirttiğimiz nedenler ve özellikle güneşin zararlı etkilerinden ötürü ciltte melanin dengesi bozulur, cildin bazı bölgelerinde daha fazla renk hücresi oluşur bu nedenle cildin bazı bölgelerinde koyulaşma meydana gelir. Özellikle yanak, dudak üstü ve alın bölgesinde lekeler meydana gelir. Melazma özellikle kozmetik tipi cilt lekelerine verilen tıbbi isimdir.Topikal olarak uygulandığında, cilt lekeleri sorununa neden olan tirozinazı inhibe eder ve böylece melanin oluşumunu önler. Arbutin bu nedenle cilt beyazlatıcı bir madde olarak kullanılır. Buğday, armut kabuğu ve diğer bazı gıdalarda çok az miktarda bulunur.

Arbutin Cilde nasıl etki ediyor?

Birçok cilt beyazlatıcı, aktif bileşen olarak bir tür toksik cıva içerir.  Bu tür beyazlatıcı ham maddeler sağlığa  zarar verebilir. Arbutin doğal bir ham maddedir cilt üzerinde hiçbir yan etkisi yoktur. Arbutin , uzun süreli ve düzenli kullanım için tasarlanmış cilt beyazlatma tedavilerinde kullanılır. Arbutin çok zor ve uzun bir üretim süreci gerektirir bu nedenle çok pahalı bir maddedir. %1,2 ve 3 oranlarında kozmetik ürünlerde kullanıldığı taktirde, cilt lekelerine neden olan tirozinaz aktivitesini ve melanin içeriğini azalttığı klinik çalışmalarla ıspatlanmıştır.

Arbutin ile ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İçeriğinde Leke açıcı Arbutin Kullanılan Dermaderm Ürünleri:

Okiro Gündüz Leke Giderici Krem

Okiro Gece Leke Giderici Krem

Dermaderm Gündüz Kremi

Dermaderm Gece Kremi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *